-
Neobo varumärkesbyggande (10)

Intervju med en av våra förvaltare

Lär känna oss lite bättre! Möt Niclas Franzén, förvaltare i region Syd, som är ansvarig över ca 1200 lägenheter och ca 15 000 kvm kommersiella ytor. Han är dessutom precis utnämnd till Årets Neoboare!

Niclas, hur känns det att bli årets Neoboare?

-Jag känner verkligen att jag delar denna utmärkelse med alla mina kollegor, det är ni som dagligen gör det tuffa arbete som krävs med vakanser, ekonomi, men främst med våra boendes trivsel. Jag är otroligt tacksam för att få arbeta med en så fin grupp och jag tror på varje enskild persons kapacitet att förbättra vårt förvaltningsområde och i slutändan Neobo.

Vad är en bra arbetsplats för dig? Vad gillar du med att jobba på Neobo?

-Jag gillar att få stort handlingsutrymme och förtroende från bolaget, det gör att jag och mina närmsta kollegor kan genomföra de åtgärder vi tror på. När vissa av dessa aktiviteter sedan bär frukt ger det ökat självförtroende inom gruppen där vi känner att våra idéer och arbete gör skillnad. Därför känner jag att Neobo ger mig möjlighet att realisera mina visioner som i förlängningen ligger i linje med Neobos långsiktiga mål. Detta hade aldrig varit möjligt utan att jag hade haft så fina kollegor som jag har och chefer som tror på mig.

Hur såg din väg hit ut? 

-Jag är i grunden utbildad byggnadsingenjör vilket gör att min väg inte varit helt rak. Jag har tidigare arbetat som projektingenjör, projektledare i olika roller och kommer senast från rollen som projektchef. Jag har arbetat med fastigheter på olika sätt i ungefär 10 år och både på beställar- och leverantörssidan.

Vilken är den största utmaningen i din roll som förvaltare?

-Eftersom jag inte är utbildad förvaltare så tror jag att mitt angreppssätt kanske är något annorlunda än en traditionell förvaltare. För mig har det varit viktigt att bygga upp bra personalgrupper då vi är spridda på så många olika kontor. Efter det har jag fokuserat på att försöka få med alla i området att arbeta efter samma vision. Jag lägger upp arbetet som ett projekt med tydliga mål främst gällande vakanser då det varit den absolut största utmaningen i vårt förvaltningsområde. Genom gemensamma ansträngningar och långsiktigt arbete har vi gemensamt kommit en lång bit på vägen.

Hur får du energi?

-I arbetet får jag energi genom att se att vi når delmål eller att se att något lokalkontor lyckats extra bra. Rent privat är det upplevelser med familjen som ger mig energi.

Har du några tips till de som pluggar till förvaltare?

-Eftersom jag inte studerat till förvaltare själv så vet jag inte exakt hur utbildningen är upplagd. Däremot då jag har flera i min personalgrupp som studerat till förvaltare så skulle jag nog säga att ett tips är att försöka få praktik på ett bra fastighetsbolag och visa stort engagemang. Försök helst hitta en fastighetsbolag som befinner sig i förändring eller har utmaningar eftersom du då har möjlighet att påverka och lära dig mycket. Att visa framfötterna under praktik är generellt ett väldigt bra sätt att senare få sommarjobb eller anställning hos Neobo.

Varför ska man söka jobb hos Neobo?
-Vi är stora, men samtidigt små och eftersom vi är ett så nytt bolag så finns det stora möjligheter att påverka hur vi arbetar. Äldre och större bolag riskerar att bli inrutade och sakna flexibilitet. Vi försöker alltid hitta nya, kreativa sätt att förvalta och förädla våra bostäder.