-
Skärmbild 2024-10-07 102007

Johannas inredningsfilosofi

Vi träffade Johanna, stylist, som fick i uppdrag att inreda en av våra lediga lägenhete r på Industrigatan i Helsingborg. Här följer en kort intervju med henne om inredning, höstens trender och vad man absolut inte bör göra när man inreder sin lägenhet.

Vad heter du och vad jobbar du med? 
– Jag heter Johanna och är certifierad inredare. Jag arbetar främst med homestaging inför bostadsförsäljning, men tar även inredningsuppdrag för privatpersoner.

Vilken är din inredningsfilosofi? 
– Min inredningsfilosofi handlar inte bara om att skapa estetiskt tilltalande rum, utan också om att skapa en upplevelse och en känsla av harmoni. Jag tror på att kombinera moderna trender med tidlös, klassisk design för att uppnå en balanserad och sofistikerad estetik. Varje projekt är för mig en möjlighet att skapa något unikt och skräddarsytt. Med fokus på kvalitet, precision och en passion för design strävar jag alltid efter att överträffa förväntningarna och skapa inspirerande, funktionella utrymmen.

Hur tänkte du när du stylade denna lägenhet? 
– När jag stylade denna lägenheten skapade jag en harmonisk och funktionell miljö som speglar kundens behov och livsstil. Varje designbeslut togs med stor omsorg för att kräva att varje rum inte bara är visuellt tilltalande, utan också praktiskt och bekvämt. Min ambition var att balansera moderna trender med tidlös elegans för att skapa en stil som står sig över tid och som ger kunden både inspiration och trivsel.

Ser du några nya trender för hösten? 
– Höstens inredningstrender kretsar kring varma jordtoner som terrakotta och rost, samt naturligt material som trä och sten, vilket skapar en inbjudande och ombonad atmosfär. Vi ser också en trend att blanda olika texturer och mönster för att skapa intressanta kontraster. Dessutom blir hållbart och miljövänligt material alltmer populärt, vilket speglar en växande intresse för ansvarsfullt skapat hem. Det är en spännande tid att utforska nya sätt att förnya sin hemmiljö inför hösten.

Vad är ditt bästa inredningstips? 
– Mitt bästa inredningstips är att arbeta med olika belysningselement för att skapa olika stämningar i ett rum. Genom att kombinera taklampor, golvlampor, bordslampor och ljusslingor kan du skapa en varm och inbjudande atmosfär. Rätt belysning framhäver också specifika delar av rummet och skapar en känsla av djup och dimension. Experimentera med olika ljuskällor för att hitta den perfekta atmosfären i ditt hem.

Vad är din absoluta no-no vad gäller inredning? Vad FÅR man bara inte göra? 
– Mitt största “no-no” inom inredning är att övermöblera ett rum. För mycket möbler kan göra att rummet känns trångt och rörigt. Det är viktigt att hitta en balans mellan funktion och utrymme för att skapa en harmonisk och välkomnande atmosfär. Låt rummet andas och ge plats för både rörelse och estetik.

Om man vill boka dig för uppdrag, eller följa dig för tips, var går man då?

– Man kan följa mig på Style by A, 
hemsida: Style By A
 sociala medier: Inredare (@stylebya.se) • Foton och videor på Instagram